Våra älskade vintrar smälter bort och människor lider fortfarande av fruktansvärda arbetsförhållanden


Så, vad gör vi på 3E för miljön och människor?

 

Vi är ett litet företag och har haft svårt att påverka stora jättar som leverantörer och producenter. Därför väljer vi att kompensera på alla möjliga sätt vi kan, både genom val av material och genom olika samarbeten med företag eller organisationer vi tror på.


Miljö* Vintern 2017 /2018 samarbetade vi med våra vänner POW Sweden, protect our winters. POW är ett

nätverk av företag, organisationer och privatpersoner med det gemensamma målet att vi  bidra till och verka för en hållbar planet.c3Ejones donerade 10 kr till POW för varjecsåld mössa med en snöflinga på.* Vår vision med ett kollektionsutbud enbart gjord av återvunnet material uppnåddes vintersäsongen 2019!

Människor


* 2015 startade vi ett samarbete med The fortress Uganda. Ett säkert hem för gravida tonåringar i Kampla, en organisation som hjälper unga, utstötta och gravida kvinnor i Uganda med ett tryggt temporärt hem. Vår vison med samarbetet är att skapa en möjlighet för de unga mödrarna att försörja sig efter födsel genom att vrika mössor till 3E. Alla mössor i olika färger, former och charmiga skavanker,  Mödrarna blir avlönade indivisuellt. Vi hoppas på en ny leverans inom kort!* I januari 2016 besteg en grupp människor Kilimanjaro för att samla in pengar till Activis-fonden. En fond som ger ekonomiskt stöd till barn med särskilda behov i syfte att stärka deras rättigheter till att delta i sport, med målet att må bättre, leva lite friskare och träffa vänner. 3E gjorde en specialdesignad mössa till detta projekt där vi donerade 80 SEK för varje såld Climb-mössa.


* 2015 donerade vi 30 specialdesignade mössor till "Nätverk mot Gynekologisk cancer", för att bidra till gynekologisk cancerforskning. Vinter 17/18 utökade vi samarbetet och tillsammans designade vi två nya modeller som såldes direkt på deras hemsida